ICT: dichten digitale kloof

We gebruiken een app om te bankieren, we spelen spelletjes op de computer. Om een job te zoeken moeten we geen brief meer schrijven, sociale contacten verlopen voor een stuk online.

Digitale geletterdheid wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Het lijkt allemaal gemakkelijk en vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen.

Heel wat mensen hebben onvoldoende vaardigheden om op een verstandige en doeltreffende manier om te gaan met deze ‘nieuwe’ media.

Daarom zet Brusselleer volop in op het dichten van de ‘digitale kloof’.

We organiseren al jaren ict-cursussen. In deze cursussen, vaak in samenwerking met partners, werken we aan het verwerven van digitale basisvaardigheden en het functioneren in een digitale maatschappij. In onze andere lessen maken we meer en meer gebruik van digitale leermiddelen en zetten we volop in op het versterken van digitale competenties bij lesgevers.

In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie wil Brusselleer verder het terrein verkennen en nieuwe samenwerkingen aangaan.

Voor sommige mensen is het volgen van een cursus niet de beste formule. Daarom gaat Brusselleer op zoek naar een ict-aanbod op maat van senioren, verenigingen en wijkcentra. Dit kan gaan om korte functionele vormingen en/of ict-ateliers.

Wil je meer info over het Brusselleer ict-aanbod? Zoek je een ict-aanbod op maat voor je doelpubliek? Info bij kristof.dhaenens@brusselleer.be

De flyer vind je hier.